Alaeddin Camii-İnce Minareli Medrese-Aziziye Camii-Arkeoloji Müzesi-Kelebeler Vadisi
Sabah 07:00’ de Kızılay Avm karşısı Mc Donald’s önünden hareket. Konya’ nın 7 km kuzey batısında yer alan derin ve dar bir vadinin iki yakasında kurulmuş, Antik dönemde adı Sylla olarak bilinen Sille' ye varıyoruz. Sille, Erken Hristiyanlık devrinin ilk merkezlerinden; Özellikle Roma döneminde iskan gören, İstanbul-Kudüs arasındaki Hac yolunun önemli konaklama noktalarından biridir. Hristiyanlığın ilk yıllarında havarîlerden Aziz Paul ve arkadaşlarının Konya’ ya geldikleri, dinlerini yaymaya çalıştıkları, baskılar karşısında da Sille civarındaki dağlara çekildikleri bilinmektedir. Sille’ de Aya Elenia Müzesi en önemli yapı olarak bilinse de; Şapeller, Kiliseler, Hamamlar, Çeşmeler, Camiler, Çamaşırhaneler, Su Yolları bulunuyor. Aya Eleni Kilisesi Büyük Konstantin' in annesi Helene (İl Hıristiyan Aristokrat) tarafından inşa edilmiştir. 27 yılında yapılmış Kilise olarak inşa edilmiş, Şimdilerde ise Müze olarak hizmet veriyor. Ardından Türkiye' deki en eski yerleşim birimlerinden biri olan, yerleşimin Prehistorik (Tarih öncesi) çağdan başladığı bilinen Konya merkeze geliyoruz. İlk Olarak Selçuklu Sarayı' nın Gül Bahçesi iken bahçe, Sultan Alâeddin Keykubad tarafından Mevlâna' nın babası Sultânü'l-Ulemâ Bâhaeddin Veled' e hediye edilmiş Mevlana Dergahı olan Mevlana Müzesi' ni ziyaret ediyoruz. Konya ovasının batı kenarındaki dağların son yamaçlarına yakın bir mevkide yer alan, 450 x 350 metre boyunda, 20 metre yüksekliğinde oval planlı bir höyük Alaeddin Tepesi görülmesi ardından en eski Selçuklu eserlerinden olup, Alâaddin Tepesi üzerinde inşa edilmiş, Dımaşklı Mehmet bin Havlan tarafından yapılmış olan Alaeddin Keykubat Camii ziyaretimiz ardından Konya' da XIII. yüzyıla ait en önemli Selçuklu Medreseleri' nden biri olan Anadolu Selçuklu devri çini işçiliğinde önemli yeri bulunan Karatay Medresesi geziliyor. Ardından Konya’ mızın yöresel lezzetlerinden oluşan öğle yemeğimizi alıyoruz (Ekstra). Selçuklu Sultanları’ ndan İzzettin Keykavus 2. devrinde Vezir Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından hadis ilmi okutturulmak üzere yaptırılan İnce Minareli Medrese’ yi (Taş ve Ahşap Eserler Müzesi’ ni) ziyaret ediyoruz. Son dönem Osmanlı eserlerinden olan Aziziye Camii, ilk defa 1901 yılında Karma Ortaokulunun güneybatı köşesindeki yapıda faaliyete başlamış Arkeoloji Müzesi ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. 2015 yılında hizmete açılan ve bin 600 metrekarelik kelebek uçuş alanı ile Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise sayılı kelebek uçuş alanlarından bir tanesi olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ ni geziyoruz. 3 bin 500 metrekaresi gezi alanı olmak üzere toplam 7 bin 600 metrekarelik kullanım alanına sahiptir. Tropikal ülkelerden gelen ve 45 farklı türdeki yaklaşık 10 bin kelebeğe doğal yaşam alanı sunan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde ayrıca farklı hayvan türleri ile birlikte 98 türe ait yaklaşık 20 bin adet bitki yer almaktadır. Gezilerimizi tamamladıktan sonra otelimize varış. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
Kahvaltı: Araç içi sandviç olarak sunulmaktadır. (Ücrete dahil)
Öğle Yemeği: Ekstra Menü fiyatları geçerlidir. Konya etli ekmek, tandır öneririz.
Akşam Yemeği: Otelimizde Set Menü olarak alınacaktır. Ücrete dâhil
Güzergah: Ankara Sille Arası 278 Km. 3 Saat/ Sille Konya arası 15 Km./Toplam katedilecek mesafe 335 Km.
Otelimizde kahvaltı aldıktan sonra bugün Konya' nın Çumra ilçesine bağlı Küçükköy yakınlarında, milattan önce 7000 yıllarından itibaren Cilalı Taş Devri ve Bakır Çağı' nda yerleşim yeri Çatalhöyük' e varıyoruz. Yine prehistorik çağa ait höyüklerden, merkeze 15 km mesafede yer alan ve Konya' nın bugünkü merkez Harmancık mahallesinde yer alan Karahöyük ve Konya Ovası üzerinde, bulunmuş en eski ve en gelişmiş Neolitik devir yerleşim merkezi olan, tarımın başlangıcı ve avcılık gibi önemli sosyal değişim ve gelişmelere tanıklık eden Çatalhöyük Neolitik Kenti, Güney Anadolu Platosu’ nda yaklaşık 14 hektarlık bir alan üzerinde yer almaktadır. İki Höyük’ ten oluşan Çatalhöyük Neolitik Kenti’ nde sosyal örgütlenmeyi ve yerleşik hayata geçişi simgeleyen duvar resimleri, rölyefler, heykeller ve diğer sanatsal öğeler yer almaktadır. Çatalhöyük Neolitik Kenti, kalıntıların boyutu, yaşayan toplumun yoğunluğu, güçlü sanatsal ve kültürel gelenekler ve zaman içindeki sürekliliğin benzersiz bileşimi ile olağanüstü evrensel değer taşımaktadır. Çatalhöyük gezimizin ardından öğle yemeği için restorantımıza gidiyoruz. Yemek sonrası Takkeli dağın güney-doğu eteklerindeki vadiye kurulmuş olan Tarihi Meram Bağları bölgesinde bulunan Tarihi Meram Köprüsü yanındaki çay bahçelerinde çaylarımızı yudumladıktan sonra Helenistik ve Roma dönemlerinde yoğun yerleşime sahne olan ve Erken Hristiyanlık Dönemi'nde hızla büyüyen Kilistra (MS VI.-XIII. yüzyıl) zamanla Kapadokya benzeri bir mimarî dokuya kavuşmuş Kilistra Antik Kenti' ni ziyaret ediyoruz. Kilistra' da Haç planıyla dikkati çeken Kilise ve çevresindeki Kaya Oyma yerleşimlerin arasında kalan Antik Kenti gezdikten sonra otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
Kahvaltı: Araç içi sandviç olarak sunulmaktadır. (Ücrete dahil)
Öğle Yemeği: Ekstra Menü fiyatları geçerlidir. Konya etli ekmek, tandır öneririz.
Akşam Yemeği: Otelimizde Set Menü olarak alınacaktır. (Ücrete dahil)
Güzergah: Konya Çatalhöyük arası 50 Km. 55 Dk./Çatalhöyük Kilistra arası 68 Km 1 Saat 10 Dk.
Hitit Mistia Antik kenti-Yakamanastır Tabiat Parkı-Eflatunpınarı Hitit Çeşme Anıtı
Otelimizde kahvaltı aldıktan sonra 1.5 saatlik yolculuğumuz ardından Beyşehir ilçesine varıyoruz. Tarih, kültür ve eşsiz doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı Beyşehir, bu özelliklerini günümüze kadar devam ettirebilmiş dünyanın sayısız şehirlerinden birisidir. 8000 yıllık geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Beyşehir, köklü geçmişinden miras kalan tarihi yapılarıyla, muhteşem doğal güzellikleriyle, zengin kültürüyle ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Öncelikle Göller yöresinde yer almakta olup, ülkemizin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü' nde mola veriyoruz. Ardından Fasıllar Köyü’ nde sırt üstü yatmış biçimde duran dünyanın en büyük Kaya Anıt’ larından Hitit Kaya Anıtı’ nı göreceğiz. Rehberimizin anlatımları sonrası Fasıllar Hitit Kaya Anıtı’ nın 100 mt doğusunda yer alan Yerden 10 metre kadar yükseklikteki dik bir kayanın üzerine oyulmuş 1.85 metre boyunda bir At Kabartması ve bir nişten oluşan Lukyanus Kitabesi ve Atlı kaya Kabartması göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından Fasıllar mahallesinde bulunan, Büyük kaya anıtlarına ve kabartmalara sahip olan, iki yanında heybetli aslan işlemeleri bulunan tanrı figürüyle dikkat çeken Hitit Mistia Antik Kenti’ ni gezip büyüleniyoruz. Daha sonra Yakamanastır Tabiat Parkı’ na geçiyoruz. Ardından Beyşehir’ e 22 Km mesafede olan Anıt, göğü taşıyan ve yerle gök arasında ilişki kuran tanrıları tasvir etmektedir. Eflatunpınarı, bütün Anadolu’ ya yayılmış bulunan eski Anadolu stilindeki, yani “Hitit Sanatı Taklidi” tarzdaki Anıt’ lardan biridir. Ardından Eşrefoğlu Camii’ ne geçiyoruz. 1296-1299 yılları arasında Eşrefoğlu Süleyman Bey tarafından yaptırılmıştır. Anıtsal Taç Kapısı, eşsiz mihrap ve minberi, üstün ağaç ve Çini işçiliği yönünden bir Ağaç Camii-Müzesi gibidir. Mihrabı’ nın tümü Çini mozaikle kaplı olup, Minberi tamamen ceviz ağacından üstün bir işçilik ve zengin bir süsleme ile oymalı, çatmalı ve tutkalsız olarak yapılmıştır. Camii, Türk mimari tarzının en güzel ahşap örneklerinden biridir. Bu muhteşem anılarla dolu gezimizi tamamladıktan sonra Ankara’ ya hareket ediyoruz. Gece olmadan Ankara’ ya varış ve hatıralarla dolu vedalaşma.
Kahvaltı: Araç içi sandviç olarak sunulmaktadır. (Ücrete dahil)
Öğle Yemeği: Ekstra Menü fiyatları geçerlidir. Konya etli ekmek, tandır öneririz.
Akşam Yemeği: Otelimizde Set Menü olarak alınacaktır. (Ücrete dahil)
Güzergah: Konya Beyşehir arası mesafe 115 Km. 1 Saat 25 Dk./Beyşehir Eflatun Pınarı 22 Km. 15 Dk./Beyşehir Ankara arası 333 Km. 4 Saat
BİLGİ : Araçlarımız katılım durumuna göre 18 – 27 – 31 – 46 – 54 kişilik 2016 model ve üzeri tam donanıma sahip tur paketli araçlardır. Hiçbir misafirimize tura çıkacağı gün araçta oturacağı koltukla ilgili firmamız garanti vermemektedir. Koltuk numaraları rezervasyon sistemimizden turdan 1 gün önce otomatik olarak belirlenir ve sizlere konuyla ilgili seyahat danışmanlarımız mutlak dönüş yapar.
NOT : Belirtilen fiyatlar kişi başı olarak belirlenmiş fiyatlardır. Gruplarınız için Acentemizin operasyon departmanıyla görüşerek özel fiyat talebinde bulunabilirsiniz.
TURDA YANINIZDA BULUNMASI GEREKEN EŞYALAR:
• Güneş/Kar gözlüğü
• Sırt çantası
• Fener
• Şapka
• Su matarası
• Powerbank
• Şarj kablosu
• Fotoğraf Makinası
• Yedek elbise
• Yürüyüş ayakkabısı
İlk yorumu siz yapın