Bundan tam 60 milyon yıl önce Erciyes, Güllü Dağ ve Hasan Dağı aktif volkanlarken, püskürttükleri lavlarla Kapadokya’nın temelleri atılmış. Gel zaman git zaman, milyonlarca yıla yayılan yağan yağmurlar ve rüzgarların aşındırmasıyla bugünkü şeklini almış. Doğanın uzun emeği bölgeyi adeta bir nakış gibi peribacalarıyla işlemiş.
İç Anadolu Bölgesi’nin birinci, Türkiye’nin 5. büyük dağı unvanına sahip olan Erciyes Dağı, hem kış turizmi, hem dağ tırmanışı, hem de yayla turizmi bakımından yılın her döneminde önemini korumakta ve ziyaretçi akınına uğramaktadır. Kayseri denince ilk akla gelen doğa harikası, her mevsim bembeyaz zirvesiyle bulutlara uzanan Erciyes Dağı’dır. 30 milyon yıl önceki patlamaları sayesinde Kapadokya’nın oluşmasını sağlayan Erciyes (3917m) sönmüş bir volkan. Erimeyen kar nedeniyle olsa gerek, Hititler ona Beyaz Dağ anlamına gelen bir isim takmışlar. Harkasos toz karı, zorlu tırmanış rotaları, zengin florası, faunası ve yayları ile kayak meraklıların, sporcuların, doğa aşıklarının ve macera tutkunlarının her mevsim akınına uğrayan Erciyes Dağı sunduğu konforlu konaklama imkanları sayesinde de güzel bir Erciyes tatili vaat ediyor.
Üç Güzeller-Onyx Taşı Alışverişi-Paşabağ Vadisi-Dervent Vadisi-Şarap Fabrikası-Kayseri
Sabah saat 07.00’ da hareket. Gerekli molalar ve araçtaki kahvaltılık sandviç ikramımızın ardından Tuz Gölü’ nde fotoğraf molası veriyoruz. Kapadokya bölgesine varışımızın ardından Kapadokya Bölgesi’ nin en yüksek noktalarından biri olan Uçhisar Kalesi’ ni panoramik olarak görüyor ve kısa bir fotoğraf molası veriyoruz. Fotoğraf molamızın ardından eski adıyla Korama bugünkü adıyla Göreme Vadisi içinde bulunan Kızlar Manastırı, St. Barbara Şapeli, Yılanlı Kilise, Elmalı Kilise, Aziz Basil Şapeli, Mutfak ve Kiler görülmektedir. Göreme Kasabası’ nın 2 km doğusunda yer alan kaya yerleşim yeridir. Göreme’de M.S. 4. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar yoğun bir şekilde manastır hayatı yaşanmıştır. Sonrasında Şapkalı Peribacaları’ nın en güzel örneklerinden olan Üç Güzeller Peribacaları’ nda kısa bir fotoğraf molası veriyoruz. Üç Güzeller Efsanesi adını ilginç bir aşk hikayesinden alıyor. Kapadokya' da bir Kral ve Prenses’ in yaşadığı rivayet edilir. Fotoğraf molamızın ardından yörede çıkartılan Onyx Taşı’ nın işlenip hediyelik eşya haline kadar geçirdiği aşamaları görüyor ve sizlere alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Kapadokya' nın en meşhur doğal taşlarından biri olan Onyx Taşı, enerji veren, pozitif düşünmenize yardımcı olan, strese karşı topraklama yapılmasında, depresyon üzerinde etkili olan, obezite ile savaşmanıza yardımcı olan ve aklınıza gelebilecek birçok faydalı özelliklere sahip bu taşa sahip olabilirsiniz. Serbest zamanımızın ardından öğle yemeği için restoranımıza hareket ediyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Rahipler Vadisi olarak da adlandırılan tekli, ikili ve üçlü olarak araziye dağılmış Paşabağ Vadisi’ ne geliyor ve rehberimiz eşliğinde yürüyüş yapıyoruz. Diğer adı Rahipler Vadisi olan Paşabağ Vadisi gezimizin ardından Hayat Vadisi, Kapadokya'nın büyüleyen köşelerinden biri Dervent Vadisi’ ne hareket ediyoruz. Kendi kahramanlarınızı kendi masalınızı yaratacağınız bu Vadide kısa bir fotoğraf molası veriyor ve ardından Kapadokya’ nın meşhur bağlarında yetişen ünlü Şarap Fabrikası ziyaretimiz ve alışveriş sonrası yaklaşık 1.5 saatlik yolculuğumuz ardından Kayseri’ deki otelimize varıyoruz.
Kahvaltı: Araç içinde lunch Paket. (Ücrete Dahil)
Öğle Yemeği: Kapadokya Bölgesinde Restoranlarda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Ücrete Dahil)
Güzergah: Ankara Kapadokya arası 303.3 Km. 3 Saat 10 Dk./Kapadokya Kayseri arası 80.2 Km. 1 Saat 15 Dk.
Mahberi Honat Hatun Külliyesi-Döner Kümbet-Etnoğrafya Müzesi-Milli Mücadele Müzesi-Gevher Nesibe Hatun Medresesi-Şifahane-Tıp Medresesi-Darüşşifa-Bimarhane-Selçuklu Uygarlığı Müzesi-Ankara
Otelimizde alacağımız kahvaltı ardından Kayseri merkeze geliyoruz. Burada; Kayseri Surları ve Kalesi geniş bir alana sahiptir. Bu alan içerisindeki gezimizde, Roma İmparatoru III. Gordianus zamanında (M.S 238–244) inşa edilmiş olan Kayseri Kalesi’ ni (İç Kale, Kuyumcular Çarşısı, Kale Camisi) Cumhuriyet Meydanı' ndaki Saat Kulesi’ ni, Mahberi Honat Hatun Külliyesi’ ni ve Döner Kümbet’ i görüyoruz. Sonrasında 18. yüzyıl Konak yaşamını yansıtacak şekilde tasarlanmış ve dekore edilmiş Güpgüpoğlu Konağı (Etnoğrafya Müzesi) ve Çanakkale, Sakarya ve Kurtuluş Savaşlarında birçok şehit ve gazi veren Kayseri Lisesi' ni (Milli Mücadele Müzesi) ziyaret ediyoruz. Ardından Anadolu’ nun ilk Türk tıp merkezlerinden Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahanesi’ ne hareket ediyoruz. Tıp medresesi, Darüşşifa ve Bimarhane (akıl hastanesi) bölümlerinden oluşan yapı günümüzde Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmete açılmış. Müzemizi ziyaret ettikten sonra pastırma - sucuk alışverişi için pastırmacılar çarşısında serbest zaman veriyoruz.
İlk yorumu siz yapın